2016. október 16., vasárnap

Chili con Carne

Szintén egy mindenki ismeri és majdnem mindenki szereti kategóriás étel, ezerféle recept van, ez az én verzióm. Picit időigényes, de cserébe nem kell mellette ácsorogni, csak az első 15 percben, után lehet mást csinálni, elég néha ránézni. :)


Hozzávalók:
500 gramm darált hús
1 nagy fej hagyma finomra vágva
400 g hámozott paradicsom konzerv vagy passzírozott paradicsom
2 konzerv vörösbab (400 grammos)
1 gerezd fokhagyma
2 chili paprika
1 ek cukor
2 ek mustár
1 tk őrölt kömény
1 tk koriander
só, bors

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott chilit, a cukrot, belenyomjuk és pár percig karamellizáljuk, belenyomjuk a fokhagymát is. Mehet hozzá a darált hús, a koriander és az őrölt kömény, kevergessük lelkesen, majd amikor a darált hús fehér adjuk hozzá a paradicsom konzervet, a mustár és ízesítsük sóval, borssal. Lassú tűzön főzzük 10 percig, néha keverjük meg. Ezután öntsük hozzá a lecsepegtetett babot és a legkisebb fokozaton 45 percig rotyogtassuk, nyugi nem kell mellette állni, elég szintén néha megkeverni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése