2016. október 13., csütörtök

Gyors kaja: Tom's Gyros Spezial

Mai improvizáció terméke, gyorsan kellett meleg kaja. Rizzsel együtt cakkumpakk 30 perc alatt megvan. Nekem ez a tejfölös verzió bevallom tök új, de nagyon ízlett. Már most tudom, hogy legközelebb kipróbáljuk csirkéből is.


Hozzávalók:
500 g sertéshús csíkozva
gyros fűszerkeverék
1 jó nagy fej hagyma szeletelve
némi olaj
200 g Creme Fraiche
kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A hús gyros fűszerkeverék és olaj keverékébe bepácoljuk (ha előre gondolkodunk egy nappal, akkor előző este). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bepácolt husit és néhány percig pirítjuk. Ha szép kéreg sült a husira, hozzáadjuk a Creme Fraiche-t, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük ízlés szerint és belenyomjuk a fokhagymát. Addig rotyogtatjuk, gyakran megkeverve, ameddig a hús meg nem puhul, kb. 15 perc. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése