Mai improvizáció terméke, gyorsan kellett meleg kaja. Rizzsel együtt cakkumpakk 30 perc alatt megvan. Nekem ez a tejfölös verzió bevallom tök új, de nagyon ízlett. Már most tudom, hogy legközelebb kipróbáljuk csirkéből is.
Hozzávalók:
500 g sertéshús csíkozva
gyros fűszerkeverék
1 jó nagy fej hagyma szeletelve
némi olaj
200 g Creme Fraiche
kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A hús gyros fűszerkeverék és olaj keverékébe bepácoljuk (ha előre gondolkodunk egy nappal, akkor előző este). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bepácolt husit és néhány percig pirítjuk. Ha szép kéreg sült a husira, hozzáadjuk a Creme Fraiche-t, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük ízlés szerint és belenyomjuk a fokhagymát. Addig rotyogtatjuk, gyakran megkeverve, ameddig a hús meg nem puhul, kb. 15 perc. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Külföldiként egy idegen országban, sokszor a nyelv ismerete nélkül, elég problémás a bevásárlás, főzés. Nem ismered a helyi alapanyagokat, teljesen más termékeket látsz a polcokon, nem tudod mit mire használhatsz. Elsőre elég ijesztő, tapasztaltam! A blog ebben próbál segíteni, tanácsokat, tippeket adni, mert igenis van élet a fagyasztott pizzán túl! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése