2016. október 7., péntek

Festtagssuppe

Tradicionális ünnepi leves, többféle levesbetéttel. Nincs egzakt recept, mert általában a zöldségek és a levesbetétek szabadon variálhatók. Eredetileg marhahúsból főzik, több órán keresztül, és e levesbetétek is kézzel készülnek, mi most ezt egy kicsit felgyorsítottuk és leegyszerűsítettük. Nagyon jól tud esni ilyen hideg időben, egyszerű, nem túl hosszadalmas elkészíteni.



Hozzávalók:
3 db répa
1/4 zellergumó
1 db póréhagyma
1 db  petrezselyemgyökér
3 db Knorr Bouillon Pur Rind


200 g zöldbab
kis csokor petrezselyem finomra vágva
1/2 hagyma
só, bors
4 Wiener Wurst
2 csomag Festtagssuppe levesbetét



Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és összevágjuk. Egy nagy lábasban vizet melegítünk, feloldjuk benne a Bouillon Pur-okat, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a zöldségeket, magas fokozaton 20 percig főzzük. Beletesszük a gombócokat, galuskákat, a karikákra vágott Wurstot, 10 percig főzzük és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, újabb 5 perc főzés után kész a levesünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése