Hozzávalók:
2 ek. olívaolaj
2 ek. vaj
1 nagy fej hagyma apróra vágva
1 répa apróra vágva
1 szárzeller apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
500 g darált hús (marha-sertés mix)
1 paradicsom konzerv, hámozott, darabolt
1 paszírozott paradicsom konzerv
150 ml száraz fehérbor
só, bors
Elkészítés:
A hagymát az olaj és vaj keverékén, közepes lángon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a répát és a zellert, újabb 5-8 percig pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, átkeverjük és mehet a darált hús is a zöldségekhez. 10 percig pároljuk, pirítjuk a keveréket és amikor a hús elkezd megbarnulni, felöntjük a borral. Ha a bor fele elfőtt hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket, sóval, borssal ízesítjük és kis lángon, lassan főzzük 1-1,5 órát, épp csak rotyogjon, időnként keverjük át. Ha szükséges, főzés közben kevés vizet adhatunk hozzá olykor-olykor. Ez az alapragu ízlés szerint továbbízesíthető bazsalikommal vagy kakukkfűvel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése