No igen, a Frankfurti levesnek épp annyi köze van Frankfurthoz, mint a Budapester Salat-nak Budapesthez. Én mindig kelbimbóból főzöm, sokkal ízletesebb, mint a kelkáposzta és lassan indul a szezonja is. A recept rém egyszerű és nincs köze az egykori menzás változathoz, amitől annak idején sikítófrászt kaptam! :)
Hozzávalók:
500 g megtisztított kelbimbó, félbevágva
5 virsli felkarikázva
200 g tejföl (Sauer Rham vagy Schmand)
1-1,5 ek liszt
1 tk őrölt paprika
só, bors, majoránna
Elkészítés:
A kelbimbót sós, majoránnás (ne sajnáljuk, tegyünk bele rendesen) vízben megfőzzük, a víz mennyisége annyi legyen, amennyi levest szeretnénk, én szeretem, ha jó tartalmas, tehát lepje el a kelbimbót plusz még egy kicsit. Ha a kelbimbó már majdnem puha, adjuk hozzá a felkarikázott virslit és főzzük készre. A tejfölből, lisztből, őrölt paprikából és 1-2 merőkanálnyi főzőléből készítsünk csomómentes habarást. öntsük a levesbe és közben jól keverjük át. Néhány percig forraljuk, sóval, borssal ízesítsük. Ha túl sűrű lenne a leves adjunk hozzá kevés vizet, ha nem érezzük elég sűrűnek, akkor még egy kis tejfölös habarást, ez ízlés kérdése, ki hogy szereti.
Külföldiként egy idegen országban, sokszor a nyelv ismerete nélkül, elég problémás a bevásárlás, főzés. Nem ismered a helyi alapanyagokat, teljesen más termékeket látsz a polcokon, nem tudod mit mire használhatsz. Elsőre elég ijesztő, tapasztaltam! A blog ebben próbál segíteni, tanácsokat, tippeket adni, mert igenis van élet a fagyasztott pizzán túl! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése