2016. október 11., kedd

Magyar kaja: Petőfi rostélyos

Nem tudom honnan van ez a recept, az eredetéről sem tudok semmit, de elsőszámú családi kedvenc. A nevéből adódóan rostélyosból kellene készíteni, de én már főztem sertésből, pulykából és csirkéből is. Ma pl. karajból, mert az volt itthon :) Fogyókúrázóknak nem ajánlom, minimum egymillió kalória :))) Köretnek lángos a legtutibb.



Hozzávalók:
800 g hús szeletekre vágva
15 dkg szalonna felkockázva
1 nagy fej hagyma finomra vágva
kevés liszt
2 tk őrölt paprika
2 tk majoranna
só, bors

Elkészítés:
A szalonnakockákból kisütjük a zsírt, a pörcöt kivesszük és félretesszük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és oldalanként néhány perc alatt elősütjük a zsírban, kivesszük és szintén félretesszük. Következő versenyző a zsírban a hagyma, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük vízzel. Visszatesszük a husikat és a pörcöt, annyi vizet öntünk még hozzá, hogy ellepje, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük és lassú tűzön addig főzzük ameddig a hús megpuhul és a szósz besűrűsödik (elvileg a husin lévő liszt elég ehhez, ha mégsem kevés liszt és víz csomómentes keverékével segíthetünk).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése