Nem tudom honnan van ez a recept, az eredetéről sem tudok semmit, de elsőszámú családi kedvenc. A nevéből adódóan rostélyosból kellene készíteni, de én már főztem sertésből, pulykából és csirkéből is. Ma pl. karajból, mert az volt itthon :) Fogyókúrázóknak nem ajánlom, minimum egymillió kalória :))) Köretnek lángos a legtutibb.
Hozzávalók:
800 g hús szeletekre vágva
15 dkg szalonna felkockázva
1 nagy fej hagyma finomra vágva
kevés liszt
2 tk őrölt paprika
2 tk majoranna
só, bors
Elkészítés:
A szalonnakockákból kisütjük a zsírt, a pörcöt kivesszük és félretesszük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és oldalanként néhány perc alatt elősütjük a zsírban, kivesszük és szintén félretesszük. Következő versenyző a zsírban a hagyma, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük vízzel. Visszatesszük a husikat és a pörcöt, annyi vizet öntünk még hozzá, hogy ellepje, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük és lassú tűzön addig főzzük ameddig a hús megpuhul és a szósz besűrűsödik (elvileg a husin lévő liszt elég ehhez, ha mégsem kevés liszt és víz csomómentes keverékével segíthetünk).
Külföldiként egy idegen országban, sokszor a nyelv ismerete nélkül, elég problémás a bevásárlás, főzés. Nem ismered a helyi alapanyagokat, teljesen más termékeket látsz a polcokon, nem tudod mit mire használhatsz. Elsőre elég ijesztő, tapasztaltam! A blog ebben próbál segíteni, tanácsokat, tippeket adni, mert igenis van élet a fagyasztott pizzán túl! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése