Holnap vár ránk egy kis kocsikázás, úgy 800 km, csináltam egy kis snack-et az útra. A leveles tészta nagy kedvenc, gyakorlatilag fél óra alatt lehet alkotni valami finomat. Bármivel megtölthető édessel-sóssal, 15-20 perc alatt megsül. Ma a klasszikus körözöttre esett a választásunk, kicsit felturbózva sonkával.
Hozzávalók:
2 csomag leveles tészta
200 g juhtúró (tudjátok Brandza de Burduf - orosz bolt)
2 ek tejföl
fél fej lila hagyma finomra vágva
50 g sonka apróra vágva
1 kk őrölt kömény
1 kk őrölt paprika
ízlés szerint bors
1 tojás
Elkészítés:
A juhtúrót, hagymát, tejfölt, sonkát és a fűszereket egy tálban összekeverjük. A tojást lazán felverjük és a felét a masszához adjuk. A leveles tésztákat kitekerjük és mindkettőt 12-12 téglalapra vágjuk. A tölteléket elosztjuk a téglalapokon, majd félbehajtjuk és a széleket, nagyon alaposan összenyomkodjuk - némelyik így is kifolyik, tutira, ha valakinek van valami szuper trükkje, várom :) Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a kis pakkokat, a maradék tojással megkenjük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Külföldiként egy idegen országban, sokszor a nyelv ismerete nélkül, elég problémás a bevásárlás, főzés. Nem ismered a helyi alapanyagokat, teljesen más termékeket látsz a polcokon, nem tudod mit mire használhatsz. Elsőre elég ijesztő, tapasztaltam! A blog ebben próbál segíteni, tanácsokat, tippeket adni, mert igenis van élet a fagyasztott pizzán túl! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése