2016. október 1., szombat

Leberknödelsuppe

A következő Knödel. A Leberknödelsuppe tradicionális étel Oberbayern-ból, zöldségekből és csontból főzött levessel az igazi. :)  Sokat nem is regélnék róla, tipikus vasárnapi étel,  ki kell próbálni, aki errefelé lakik úgysem ússza meg! :)


Hozzávalók:

1 csomag Knödelbrot 10 zsemléből
125 ml tej
500 g marhamáj
3 tojás
1 nagy fej hagyma, nagyon finomra vágva
3 ek majoránna
só, bors
kevés reszelt citromhéj
3 l húsleves

Elkészítés:

A tejet felmelegítjük és egy tálban a Knödelbrot-ra öntjük, a tálat fedjük le és hagyjuk 15 percig magára.  A májat vagy egy éles késsel elkaparjuk (amikor először hallottam ezt a kifejezést fogtam a fejem: "hogy mit csinálunk???" egy késsel szépen lekapargatjuk a májat a hártyáról, hogy gyakorlatilag egy krémet kapjunk) vagy finomra daráljuk. A húslevest forraljuk fel, ne lobogjon, hanem csak gyöngyözzön. Egy nagy tálban keverjük az összes hozzávalót és dolgozzuk homogén masszává. Vizes kézzel (eléggé ragacsos cucc) formáljunk teniszlabda nagyságú gombócokat - ha nem áll össze a massza gombóccá, adjunk a keverékhez némi zsemlemorzsát - és tegyük a gyöngyöző levesbe. A főzőlap hőmérsékletét vegyük vissza minimumra, és lassan főzzük 30 percig. Levessel tálaljuk, szórjuk meg friss snidlinggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése