2016. szeptember 29., csütörtök

Gyors kaja: Pupusas

A pupusas nagy sláger kaja nálunk, nagyon hamar megvan, semmi olajban sütés, semmi kelesztés, semmi hókuszpókusz.  Általában maradék sült husikat szoktam menteni vele, de igazából akármivel megtölthető. Nálunk már volt sonkás-sajtos, csirkés-camambert-es és még kb. húsz féle verzió, épp mi van a hűtőnkben. Ma egy kicsit magyaros ízvilágúra sikeredett.


Hozzávalók:

Tészta:
300 g liszt
150 ml víz 
50 ml olaj
1 tk sütőpor
1 tk só

Töltelék:
80 g paprikás szalámi apró kockákra vágva
1 pepperoni paprika apró kockákra vágva
2 ek tejföl vagy Creme fraiche
2 tk mustár
50 g reszelt sajt (pl. mozzarella)
némi petrezselyem felaprítva

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a tészta összetevőit egy másik tálban összegyúrjuk. A tésztagombócot 4 részre osztjuk és egyenként kör alakúra nyújtjuk, kb. kistányér nagyságúra. A kör közepére tesszük a töltelék 1/4-ét és a tésztát félbehajtjuk, a széleket jól összenyomkodjuk. Végezzünk precíz munkát, mert hajlamosak szétnyílni sütés közben. Ezt ismételjük négyszer. egy serpenyőt olaj nélkül, közepes lángon felhevítünk és a pupusas-ok mindkét oldalát 3-4 percig pirítjuk. Tom szavaival élve, akkor jó ha barna mintás. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése