2016. szeptember 28., szerda

20 perces kaja: Spenótos tészta Bavaria Blu-val

Gyors vacsi egy zúzós nap után, amikor az embernek tényleg nincs kedve 20 percnél többet a konyhában tölteni, de mégis enne valami frisset és meleget. Aki szereti az intenzívebb kék sajt ízt, nyugodtan készítse el gorgonzola-val vagy roquefort-al, én most Bavaria Blu-t használtam. Nagyon lágy az íze és könnyen olvad a szószban. 


Hozzávalók:
300 g tészta (kinek melyik a szimpatikus, ez épp bavette)
200 g fagyasztott leveles spenót
100 g Bavaria Blue
100 g creme fraiche
1 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt szerecsendió
1 ek vaj

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Amíg fő a tészta egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beletesszük a spenótot (úgy ahogy van fagyottan). Ha a spenót kiolvadt pár percig pároljuk, hozzáadjuk a kis darabokra vágott sajtot és belenyomjuk a fokhagymát. Amikor a sajt is elolvadt belekeverjük a creme fraiche-t, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és egy percig forraljuk. A tésztát leszűrjük, ha megfőtt, hozzáadjuk a szószhoz és közepes lángon átforgatjuk. Amikor a tészta felszívta a szósz nagy részét, készen is vagyunk, ez kb. 2-3 perc.

Tipp: Én most ezt a sajtot használtam, de a Lidl vagy Aldi terméke is kiváló és sokkal olcsóbb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése