2016. szeptember 26., hétfő

Brassói aprópecsenye, az én variációm

Nem éppen hagyományos elkészítési mód, de igyekszem a bő olajban sütést mellőzni ha tudom. Igaz ez amúgy is egy ahány ház, annyiféle elkészítési móddal rendelkező étel. Remélem azért elnyeri a tetszéseteket. Megjegyzésben várom a saját variációitokat is. :)


Hozzávalók:

1 kg burgonya
750 g sertéshús, mindegy nagyjából, hogy melyik része, csak ne legyen túl zsíros
1 fej hagyma nagyon finomra vágva
3-4 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva, vagy áttörve
1 ek paradicsompüré (a tubusos kiszerelés az univerzum ajándéka, szerintem... )
majoránna
kakukkfű
cayenne bors (aki nem szereti a kicsit csípős ételeket sem, nyugodtan hagyja ki)
só, bors
némi olaj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, egy hőálló tálban összekeverjük kevés olajjal, kakukkfűvel és sóval. Alufóliával lefedjük és kb 200 fokon addig sütjük ameddig megpuhul. Közben a húst is felkockázzuk vagy felcsíkozzuk (kinek melyik a szimpatikus), egy serpenyőben kevés olajon fehéredésik sütjük. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a paradicsompürét, sóval, borssal majoránnával, cayenne borssal ízestjük. 1-2 percig pirítjuk, majd alacsony hőfokon, fedő alatt 15-20 percig pároljuk, ha szükséges egy nagyon kevés vizet adhatunk hozzá. Ha  hús zsírjára sült, puha és a krumpli is megpuhult, a húst a krumplihoz keverjük és alufólia nélkül, néha átforgatva megpirítjuk a sütőben. Ne süssük túl sokáig, nehogy kiszáradjon a hús.

1 megjegyzés:

  1. Én ugyanezt csirke mellel készítettem, el, mivel nem ehetek vörös húst, tökéletesen finom így is a csirke mell esetleg elbír kicsit több fokhagymát. :)

    VálaszTörlés