2016. szeptember 25., vasárnap

Krémsajtos-lilahagymás-szalámis rétes

Nem szépségdíjas (legalábbis az enyém most nem lett szép), de gyors rétesvariáció, magyaros ízvilággal. Ameddig a sütő bemelegszik simán összedobható, mindenféle szakértelem nélkül. :)



Hozzávalók: 
1 csomag rétestészta
300 g sajtkrém (Frischkäse)
1 tojás
1 kis fej lila hagyma apróra vágva
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
só, bors
80-100 g szeletelt szalámi
100g reszelt sajt (pl. mozzarella)
kevés olaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (hőlégkeveréssel 180 fokra). Egy tálban összekeverjük a sajtkrémet, sajtot, tojást, hagymát és a fűszereket. A réteslapokat egymásra fektetjük, úgy, hogy minden lapot megkenünk kevés olajjal egy szilikon ecset segítségével, az utolsó lap tetejét is. A szalámi szeleteket a réteslapra helyezzük és a sajtkrémes masszát egyenletesen eloszlatjuk rajta, az egyik hosszanti oldalon kb. 2-3 cm-t szabadon hagyva, majd az ellenkező oldalról lazán feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a rétest és a tetejét is megkenjük olajjal. Tojássárgájával megkenve még szebb, de én általában egy rúd rétest készítek, amihez nettó pazarlás felütni egy tojást csak ezért. 15-20 perc alatt készre sütjük, kivesszük a sütőből és kicsit hűlni hagyjuk szeletelés előtt, hogy a töltelék kicsit megdermedjen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése