2016. szeptember 24., szombat

Rántott hús sütőben - mínusz olajszag

Nem új  keletű recept, de leírom, nekem, hogy lesz épp olyan, mint az olajban sült. Thomas-nak vannak problémái az olajban sült kajákkal, miatta kísérleteztem ezekkel a módszerekkel. Igazából ízben szinte nincs különbség, de egy csomó kalóriát megspórolunk és a lakásban sincs olajszag.


Hozzávalók:

8 szelet karaj
3 tojás
liszt
zsemlemorzsa
kevés olaj
só bors

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük (hőlégkeveréssel 180 fok). A tepsi(ke)t sütőpapírral kibéleljük és a papírt egy szilikon ecset segítségével vékonyan megkenjük olajjal akinek van olaj spray-e bátran használhatja). A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, majd tojás, majd zsemlemorzsa) annyi különbséggel, hogy az tojásba 1 evőkanál olajat keverünk, majd a tepsibe helyezzük őket. A szeletek tetejét szintén vékonyan bepacsmagoljuk olajjal és a tepsi(ke)t betoljuk a forró sütőbe. Mehetünk pihizni. 20 perc múlva megfordítjuk a husikat és újabb 15-20 percig sütjük. Kész vagyunk, már csak meg kell enni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése