2016. szeptember 24., szombat

Villámgyors csirke, rizzsel és kaporszósszal

Kellemes meleg vacsora egy rohanós nap végén, 20-25 perc alatt össze lehet dobni, hasznos kis recept lehet egy őszi-téli estén, amikor az embernek szüksége van egy kis belső felmelegítésre.



Hozzávalók:

300 g rizs
600 ml víz
4 fél csirkemell
egy nagy csokor friss kapor (orosz boltban nagyon olcsó)
3-4 evőkanál liszt
300-400 ml tej
só, bors, ételízesítő
olaj, (Rama Culinesse)

Elkészítés:

A csirkemelleket hosszában felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kb. egy fél csirkemellből két-három szelet lesz, a kaprot apróra vágjuk. A rizst elkészítjük a szokásos módon. Amikor magára hagytuk párolódni egy serpenyőt felhevítünk, szárazon, ha elég meleg némi olajat vagy Rama Culinesse-t (erre a célra én nagyon szeretem) öntünk bele és a csirkemell szeleteket oldalanként néhány perc alatt készre sütjük, a serpenyő előre melegítésére azért van szükség, mert elkerülhetjük, hogy a hús levet eresszen,így biztosan szép aranyszínű és ropogós husikat kapunk. Sütögetés közben a kaprot egy lábosban némi olajon 2-3 percig pároljuk, hozzáadjuk a lisztet újabb egy percig pirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet, egészen addig ameddig mártás állagot nem kapunk (a tej mennyisége hozzávetőleges, mindig függ a liszt minőségétől). Ha elértük a mártás állagot ételízesítővel, borssal fűszerezzük ízlés szerint, néhány percig főzzük. Közben tutira elkészült a rizs és a husik is átsültek, tálalhatunk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése