Nemrég volt a bajor verzió Tomtól, most jöjjön az én sült csirkecombom, hasonlóképp pofon egyszerű elkészíteni. Nálunk tipikus vasárnapi étel. Alapesetben nem szeretem a mézet, nagyon nem, de a sörrel és a csirkével kombinálva szuper az ízhatás. Nem, nem lesz édes tőle a husi, viszont fényes és ropogós lesz bőre. ;)
Hozzávalók:
4 csirkecomb
150 ml sör
4+3 ek méz
só, bors
pici olaj
Elkészítés:
Bontsunk egy sört és egy kis lábosba töltsük ki a kb. 1/3-át, a maradék 2/3 főzés közben opcionálisan elfogyasztható :) A sütőt melegítsük elő 200 fokra (hőlégkeveréssel 180 fokra). A sörhöz adjuk kb. 4 evőkanál mézet, kezdjük el alacsony hőfokon melegíteni, nem kell forralni, csak a méz olvadjon el benne. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és fektessük egy vékonyan kiolajozott hőálló tálba. Ha a méz felolvadt a sörben, az eleggyel locsolgassuk meg szépen a husit. A hőálló tálat fedjük le alufóliával jó szorosan, hogy a sörös-mézes gőzben szépen meg tudjon puhulni a csirke, és tegyük a sütőbe 35-40 percre. Ezután vegyük le a fóliát, kenjük meg a combokat kb. 3 evőkanál mézzel és 220 fokon (hőlégkeveréssel 200 fokon) süssük további 15-20 percig, hogy szép aranybarna, fényes legyen.
Külföldiként egy idegen országban, sokszor a nyelv ismerete nélkül, elég problémás a bevásárlás, főzés. Nem ismered a helyi alapanyagokat, teljesen más termékeket látsz a polcokon, nem tudod mit mire használhatsz. Elsőre elég ijesztő, tapasztaltam! A blog ebben próbál segíteni, tanácsokat, tippeket adni, mert igenis van élet a fagyasztott pizzán túl! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése