2016. szeptember 25., vasárnap

Mézes-mázas sörös csirkecomb

Nemrég volt a bajor verzió Tomtól, most jöjjön az én sült csirkecombom, hasonlóképp pofon egyszerű elkészíteni. Nálunk tipikus vasárnapi étel. Alapesetben nem szeretem a mézet, nagyon nem, de a sörrel és a csirkével kombinálva szuper az ízhatás. Nem, nem lesz édes tőle a husi, viszont fényes és ropogós lesz bőre. ;)


Hozzávalók:
4 csirkecomb
150 ml sör
4+3 ek méz
só, bors
pici olaj

Elkészítés:
Bontsunk egy sört és egy kis lábosba töltsük ki a kb. 1/3-át, a maradék 2/3 főzés közben opcionálisan elfogyasztható :) A sütőt melegítsük elő 200 fokra (hőlégkeveréssel 180 fokra). A sörhöz adjuk kb. 4 evőkanál mézet, kezdjük el alacsony hőfokon melegíteni, nem kell forralni, csak a méz olvadjon el benne. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és fektessük egy vékonyan kiolajozott hőálló tálba. Ha a méz felolvadt a sörben, az eleggyel locsolgassuk meg szépen a husit. A hőálló tálat fedjük le alufóliával jó szorosan, hogy a sörös-mézes gőzben szépen meg tudjon puhulni a csirke, és tegyük a sütőbe 35-40 percre. Ezután vegyük le a fóliát, kenjük meg a combokat kb. 3 evőkanál mézzel és 220 fokon (hőlégkeveréssel 200 fokon) süssük további 15-20 percig, hogy szép aranybarna, fényes legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése