Finom köret cevapcici, pljeskavica vagy bármilyen grillezett hús mellé, bár én önmagában is szeretem húsmentes fogásként.
Hozzávalók:
250 ml rizs (igen, ml így egyszerűbb méricskélni)
500 ml víz
1-2 db paprika (pl, kaliforniai vagy pepperoni) kisebb kockákra vágva
1 nagy fej hagyma szeletelve
2 nagyobb paradicsom kockára vágva
1 db húsleveskocka vagy egy 2/3 ek ételízesítő
1 tk őrölt paprika
1 kisebb cukorborsó konzerv
kevés olaj
Elkészítés:
A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd a kockázott paprikát és a rizst hozzáadva, további 1-2 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk egy teáskanál őrölt paprikával, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot,a cukorborsót, felöntjük a vízzel és beledobjuk a leveskockát vagy az ételízesítőt. Visszatesszük a főzőlapra, maximum hőmérsékleten felforraljuk, 2-3 perc forralás utána lefedjük és a főzőlap hőmérsékletét minimálisra csökkentjük. Innentől sok dolgunk már nincs vele, kb 15-20 perc alatt készre párolódik, időnként nézzük meg, hogy áll, esetleg keverjük át.
Külföldiként egy idegen országban, sokszor a nyelv ismerete nélkül, elég problémás a bevásárlás, főzés. Nem ismered a helyi alapanyagokat, teljesen más termékeket látsz a polcokon, nem tudod mit mire használhatsz. Elsőre elég ijesztő, tapasztaltam! A blog ebben próbál segíteni, tanácsokat, tippeket adni, mert igenis van élet a fagyasztott pizzán túl! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése