2016. szeptember 24., szombat

Djuvec rizs

Finom köret cevapcici, pljeskavica vagy bármilyen grillezett hús mellé, bár én önmagában is szeretem húsmentes fogásként.

Hozzávalók:

250 ml rizs (igen, ml így egyszerűbb méricskélni)
500 ml víz
1-2 db paprika (pl, kaliforniai vagy pepperoni) kisebb kockákra vágva
1 nagy fej hagyma szeletelve
2 nagyobb paradicsom kockára vágva
1 db húsleveskocka vagy egy 2/3 ek ételízesítő
1 tk őrölt paprika
1 kisebb cukorborsó konzerv
kevés olaj

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd a kockázott paprikát és a rizst hozzáadva, további 1-2 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk egy teáskanál őrölt paprikával, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot,a cukorborsót, felöntjük a vízzel és beledobjuk a leveskockát vagy az ételízesítőt. Visszatesszük a főzőlapra, maximum hőmérsékleten felforraljuk, 2-3 perc forralás utána lefedjük és a főzőlap hőmérsékletét minimálisra csökkentjük. Innentől sok dolgunk már nincs vele, kb 15-20 perc alatt készre párolódik, időnként nézzük meg, hogy áll, esetleg keverjük át.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése