2016. szeptember 27., kedd

Bajor zsemlegombóc, avagy Semmelknödel

Thomas nyaggat, hogy legyenek Knödel receptek, hát legyenek, ha már itt lakunk próbáljunk ki mindenfélét, ma divatos szóval élve integrálódjunk :) Az első Knödel recept legyen a zsemlegombóc, ez amúgy sem idegen a magyar konyhától sőt. Nézzük, hogy készül a bajor verzió, ehhez sem kell agysebésznek lenni, kifejezetten könnyű recept!


Hozzávalók:

3 szikkadt zsemle (ez simán megvásárolható Knödelbrot néven is, ha épp nincs otthon)
100 ml forró tej
fél fej hagyma
10 g vaj
1 ek petrezselyem apróra vágva
1 tojás
só, bors, őrölt szerecsendió
esetleg kevés liszt ha szükséges

Elkészítés:

A zsemléket vágjuk kockára, tegyük egy tálba és öntsük le a forró tejjel, a tálat fedjük le. A hagymát vágjuk finomra és pároljuk üvegesre az olajon, ha a hagyma kész, adjuk hozzá a petrezselymet és kevergessük még 1 percig. Öntsük a hagymát a zsemlékhez és üssük hozzá a tojást is, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és jól dolgozzuk össze. Közben egy nagy fazékban forraljunk vizet, nem kell lobognia, akkor jó ha lassan forr, gyöngyözik. Egy elég ragacsos masszát kapunk, ezért vizes kézzel formáljunk gombócokat belőle. Ha a gombócaink nem akarnak összeállni, kevés lisztet keverjünk a masszába. A gombócokat tegyük a gyöngyöző vízbe és főzzük kb. 20 percig, ha feljönnek a víz tetejére készen vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése